joi, 2 decembrie 2010

Fasole si cereale germinate

In ceea ce priveste continutul nutritive,germenii sunt remarcabili.De indata ce bobul a germinat,valoarea nutritive creste spectaculos.Exista aproape 30% mai multe vitamine B si 60% mai multa vitamina C decat in boabele negerminate.Ca sa le cultivam acasa nu aveti nevoie  decat de un borcan,niste tifon si un elastic de cauciuc.



Germeni de Hepper (urd)

Cei mai la indemana germeni,acestia sunt populari in bucataria chinezeasca si asiatica unde se folosesc in supe,salate si soteuri.Sunt destul de mari,cu o textura crocanta si aroma delicate.










Lucerna frageda
Acesti germeni albi si mici au o aroma delicate si gustoasa.Cel mai bine se consuma cruzi pentru a se pastra textura crocanta.









Trucuri pentru germeninarea bobelor
☺Folositi boabele intregi deoarece cele injumatatite nu vor germina.
☺Clatirea regulate cu apa proaspata ca si scurgerea apei sunt essentiale daca nu vrem ca boabele sa mucegaiasca si a devina rancede.
☺Acoperiti borcanul cu un tifon pentru a permite ventilaria aerului si a clati germeni mai usor.
☺Dupa 2-3 zile puneti borcanul al soare pentru a stimula aparitia clorofilei si a creste continutul de magneziu si fibre al germenilor.
☺Germenii de soia si naut trebuie clatiti de patru ori pe zi.




Germeni de naut
Acesti germeni subtiri si delicate au un gust delicios si dau consistenta mancarilor.












Germeni de linte
Acesti germeni au o aroma usor picanta si condimentata si muguri subtiri si albi.Folositi numai boabe intregi de linte,cele in jumatate nu germineaza.













Germeni de Auzuki ( o varietate de fasole din china)
Acesti muguri subtiri si delicate au o aroma dulce,gustoasa.Se folosesc in salate si soteuri.




















BENEFICII PENTRU SANATATE:
Boabele germinate de fasole,cereale,sunt depozite de proteine,vitamina B,vitaminele C si E,potasiu si fosfor care, datorita procesului de germinare sunt mai usor assimilate de catre organism.In medicina chinezeasca germenii sunt foarte apreciati pentru proprietatile lor de curatare si intindere a organismului.













Cum sa folosim germenii de fasole
☺Germeni de fasole au o textura mai densa si fibroasa decat cei de cereale.Faceti un mix de germeni pentru a obtine arome si texturi variate.
☺Germeni de fasole sunt des folositi in bucataria asiatica, mai ales in soteuri si necesita un timp de gatit mai scurt.
☺Lucerna frageda este buna la umplutura de sandwish si in salate.Nu se gateste.
☺Germeni de cereale sunt buni la preparate diverse tipuri de paine,dandu-le o textura crocanta placuta.
☺Folositi germenii de naut si linte in preparatele la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu