In aceasta categorie intra branzeturi usoare,cu un gust delicat,care preiau cu usurinta aroma mai puternica a altor ingrediente cum ar fi ierburile sau mirodeniile.Continutul lor mare de apa arata ca au un continut scazut de grasimi,deci sunt mai putin susceptibile de a produce migrene.Branza proaspata poate fi folosita in preparate dulci sau fara zahar.
Fromage frais
Aceasta branza moale si proaspata are aceasi consistenta ca si iaurt gros,dar este mai putin acida.Se foloseste in acelasi mod ca iaurtul:amestecata cu piure de fructe se obtine crema de fructe;sau se amesteca cu fructe uscate,fructe oleaginoase si cereale;se poate folosi la tarte dulci sau fara zahar.Continutul de grasimi variaza de la aproape zero la aproximativ 8 procente.Fromage frais grasa este cea mai buna alegera daca vrem sa o gatim,deoarece are sansele cele mici de a se separa.
Branza de vaci
Mai saraca in grasimi decat alte tipuri de branza (intre 2 si 5 procente),branza de vaci nu se foloseste la gatit in mod normal,dar este buna in salate si sosuri.Cea mai buna este consumata proaspata,iar cu fructe moi este delicioasa.
Branza grasa
Folosita de obicei la placinte,sosuri sau presarata deasupra,aceasta branza are o consistenta plina,catifelata si un gust delicat.Are un continut ridicat de grasimi – cam 35 de procente – dar putem gasi si variante cu un continut mai sarac in grasimi,obtinute din lapte degresat.
Branzeturi moi vegetariene
In magazinele naturiste se gaseste un bogat sortiment de branzeturi moi vegetariene,din soia.Sunt o alternativa binevenita pentru cei care nu consuma produse lactate.
BENEFICII PENTRU SANATATE:
In mod natural branza proaspata nematurata are un continut de grasimi mai scazut decat branza tare si este mai putin susceptibila de a provoca migrene.Contine multe proteine,calciu si vitamina B12.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu