sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Masti pentru ten normal

       
Tenul normal se mai numeste si eudermic. La un astfel de ten pielea este mata, catifelata, supla, moale, prevazuta cu pori fini.Pretentiile de ingrijire sunt deosebite. Spalarea se face numai cu apa de ploaie, apa distilata, apa minerala de masa apa fiarta si racita. Nu suporta apa calcaroasa. Nu se foloseste sapunul obisnuit sapun cu un pH neutru sau usor acid. Spalarea cu sapun se face numai de doua pe saptamana.Spalarea zilnica a tenului duce la uscarea lui si la ridare.
 Tratament  cu BANANA :
Masca cu o banana bine coapta. Fructul se framanta intre degete miezul si pasta obtinuta se apli fata. Se lasa 30 de minute, se inlatura si se sterge fata cu un servetel. Daca este nevoie, stergerea se face cu un tampon inmuiat in apa distilata sau apa de ploaie; actiune tonica.

Tratament cu CAIS :
1) masca din fructe  zdrobite ,se aplica pe  fata si se lasa 20-30 de minute ;
 2) lotionari cu suc extras din fructe proaspete, in ambele cazuri la sfarsitul fiecarei proceduri tenul se spala.

Tratament cu CAPSUN :
Unguent natural cu fructul proaspat, capsunele se  zdrobesc si se plimba pe tot tenul, pleoape, gat si piept. Dupa aplicarea tratamentului naturist, partile supuse acestei ingrijiri se spala dupa 15-20 de minute folosindu-se o infuzie de musetel.

Tratament cu CIRES :
 Masca din cirese proaspete zdrobite. Se aplica pe frunte, obraji  intretine elasticitatea pielii.

Tratament cu MAGHIRAN : 
Infuzie din o lingura planta uscata si maruntita peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute. Se strecoara si se fac spalaturi locale folosindu-se un tampon de vata sau se aplica comprese calde.

Tratament cu PRUN :
 Masca din 5-6 prune zdrobite , pulpa fructelor se zdrobeste dupa ce se indeparteaza samburele ; produsul obtinut se aplica pe fata timp de 20 de minute, dupa care se curata si se spala usor .

Tratament cu ROSIE :
1) masca din suc de rosii (obtinut din fructe proaspete) amestecat cu faina de orez sau amidon se lasa pe fata 15 minute, apoi se spala cu apa distilata sau apa de ploaie .
 2) tamponarea pielii fetei cu o felie de rosie bine coapta ; se lasa 30-40 de minute dupa care se spala usor sau se sterge folosindu-se un tampon imbibat in apa de ploaie. Fragezeste tenul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu